DORADZTWO

Elastyczne konsultacje dostosowane do zróżnicowanych wymagań Klienta


Oferując wsparcie merytoryczne, wykorzystuję swoje doświadczenie w pracy w różnych sektorach branży gastronomicznej. Potrafię spojrzeć na problem z różnych perspektyw, co często prowadzi do nowych wniosków, którymi chętnie się z Tobą podzielę.

"Zapraszając mnie do grupy roboczej, zyskujesz dostęp do ponad dwudziestoletniego doświadczenia w branży gastronomicznej"

Zarządzanie kosztami w gastronomii
Gastronomia to specyficzny zlepek procesu produkcyjnego z usługami, przy stale zmieniających się wydajnościach produkcji, cenach surowców, kosztach pracowników. Te wszystkie czynniki dodatkowo są podatne na sezonowość. Zarządzanie kosztami w takich warunkach wygląda na trudne i takie jest dopóki nie pozna się metod pracy ze wskaźnikami w gastronomii.
Planowanie inwestycji
Powstawanie restauracji to skomplikowany proces, który wymaga zaplanowania i skoordynowania. Podczas konsultacji pomagam stworzyć plan działania. W zależności od potrzeb plan ten może skończyć się w momencie otwarcia lokalu, lub może obejmować swoim zakresem rozwój restauracji już podczas jej funkcjonowania.
Dobór sprzętu technologicznego
Który sprzęt będzie najlepszy do Twojego lokalu? Zależy, kogo pytasz. Jeżeli trafisz na sprzedawcę to dostaniesz najlepszy sprzęt pod kątem sprzedaży. Lepiej będzie, gdy trafisz do doradcy, który pomoże Ci wybrać urządzenia najlepsze dla Ciebie. Wykorzystam swoje doświadczenie w pracy w restauracji i doświadczenie projektowe. Możemy skupić się na wyborze pojedynczych modeli, lub na wyborze firmy kompleksowo wyposażającej lokale gastronomiczne.
Analiza przydatności lokalizacji pod inwestycję

Masz już wymarzony lokal, ale nie wiesz czy uda się tam stworzyć dobrze działającą kuchnię? Zanim zaczniesz poważnie inwestować, spotkaj się z naszym ekspertem w lokalu. Podczas wizji lokalnej przeanalizujemy główne zagrożenia dla prowadzenia działalności gastronomicznej w danym miejscu.

Uwaga. Dla tej usługi występują wykluczenia lokalizacji. Skontaktuj się moim biurem.

Usługa konfrontacji pomysłu na inwestycję z wyzwaniami prowadzenia gastronomii

Usługa dla osób stawiających pierwsze kroki w biznesie gastronomicznym.

Własna restauracja. Wiele osób o tym marzy. Najodważniejsi realizują ten pomysł. Najczęściej jednak człowiek skupia się na uruchomieniu lokalu, a potem przychodzi szara rzeczywistość, zaskakujące problemy, nieoczekiwane trudności. W takich sytuacjach można radzić sobie z każdym kolejnym problemem i uczyć się na własnych błędach. Można też się przygotować na to, co nieuniknione i pracować nad minimalizowaniem strat zanim się jeszcze pojawią.

Konfrontacja to wystawienie pomysłu inwestora na najczęściej pojawiające się zagrożenia w gastronomi, to szereg trudnych pytań, to piętrzenie problemów i jednoczesne wspólne wypracowanie rozwiązań. Idea wymarzonej restauracji wychodzi po takiej konfrontacji z bliznami. Inwestor z kolei zyskuje świadomość przyszłych trudności i nawet, jeżeli nie wszystkie uda mu się ominąć, to przygotowanie na ich pojawienie się zmienia postać rzeczy i pozwala zaoszczędzić dużo pieniędzy.